Artikkel til bruk: Konflikten som ikke tar slutt?


Denne artikkelen og bildet kan fritt brukes i menighetsblader eller på nettsteder i forbindelse med Kirkeuka for fred i Palestina og Israel. Den er skrevet av Helge Kjøllesdal for Kirkeuka for fred i Palestina og Israel.

* * * * * 
Dine forfedre har bodd der i århundrer. Du har sauene dine på beite på markene og livet til deg og etterkommerne dine er avhengig av at flokken kaster av seg og formerer seg. Men en dag kommer noen med makt og sier at dette kan ikke fortsette. Du eier ikke lenger grunnen huset ditt står på og sauene må du ta med deg til et annet sted.

Det ville være utenkelig å få en slik beskjed her i Norge. Du ville appellert til høyere makter og presentert et skjøte som viser at huset kan stå der det står og at dyra kan beite der de har gresset gjennom generasjoner.

Slik er det ikke på Vestbredden. Der kan palestinernes dokumentasjon stamme fra tidligere styresett. Vestbredden har i løpet av en relativt kort historisk periode vært styrt av tyrkere, briter, jordanere og nå israelere. Det benytter noen seg av som vil utvide sitt territorium.

Les hele artikkelen her.

Populære innlegg fra denne bloggen

Ikke glem oss

Håp og handling for fred - Kirkeuka 2019

Sama Anfous (31) kommer til Norge for Kirkeuka for fred i Palestina og Israel 2019