Slik gjorde vi det: gode erfaring med samtaler i små grupper

"The Stones Cry Out" Film
Under Kirkuka for fred i 2014 arrangerte Studentforbundet og Kirkens Nødhjelp en film- og samtalekveld. «Det ble en god dynamikk og gode samtaler når folk snakket sammen i små grupper etter en film og noen korte innledninger,» sier regionkoordinator i Kirkens Nødhjelp i Trøndelag, Lise Martinussen. 

Kirkeuka for fred i Palestina og Israel i 2014, ønsket Studentforbundet og Kirkens Nødhjelps regionkoordinator i Trondheim å gå sammen om å lage et arrangement. Tidligere hadde det blitt arrangert panelsamtaler, ofte med det resultat at man befestet skyttergraver og kjente argument, uten å helt lykkes i å skape ny forståelse og nye perspektiv. Derfor bestemte arrangementskomiteen å prøve ut noe nytt.

De inviterte derfor til filmvisning av dokumentaren «The Stones Cry Out» om palestinske kristne, etterfulgt av korte innledninger. Etterpå satt tilhørerne i grupper rundt små kafébord med kaffe og te, og ble oppfordret til å reflektere sammen om det de hadde sett og hørt. Studentforbundet hadde besøk fra Palestina på samme tid som arrangementet, som gjorde at det ble gode samtaler, også med palestinske ungdommer som var til stede. Arrangørene var fornøyd med denne måten å gjøre det på og oppfordrer andre som vil lage et arrangement om å gjøre noe lignende.

Merk: Dokumentaren «The Stones Cry Out» kan bestilles fra postmaster@sabeelnorge.org.

Populære innlegg fra denne bloggen

Ikke glem oss

Håp og handling for fred - Kirkeuka 2019

Sama Anfous (31) kommer til Norge for Kirkeuka for fred i Palestina og Israel 2019